Portaat

Asiani koskee 70-lukulaista rinnetaloa, jonne on remontin yhteydessä tarkoitus vaihtaa uudet portaat. Portaiden paikka tulee myös tässä yhteydessä muuttumaan.

Portaille käytettävissä oleva tila on hyvin rajallinen, joten yritän selvittää onko tilaan saatavilla muitakin vaihtoehtoja, kuin pyöreät portaat. Ensin siis tarvitaan suunnitelma mitä tilaan voi tehdä ja tämän pohjalta sitten tarjouspyynnöt. Aikataulu on tiukka suunnitelman osalta, jotta saamme tietoa millainen porrausaukko on puhkaistava. Näin ollen pyydän pikaisia yhteydenottoja, jotta tietoa miten edetä.

Kahdet portaat omakotitaloon

Tarjouspyyntö portaista omakotitaloon. Kyseessä kahdet portaat, kellaritilasta keskikerrokseen ja keskikerroksesta ullakkotilaan. Kohde on portaiden/porrasaukkojen mittasuhteilta yms. melko haastava, mutta olemme päätyneet kaikkien pähkäilyjen jälkeen melko tyydyttävään suunitelmaan. Kts. liite. HUOM. Otamme mielellään myös vastaan muita ideoita porrasratkaisuksi jotta pääsemme mahdollisimman hyvään lopputulokseen. Materiaalina ehdottomasti puu, mänty tai koivu. Väripuolelta valitsimme muutaman esimerkki kuvan liitteiksi jotka miellyttää. Eli ruskeaa ja valkoista.
Tarjoukseen halutaan eriteltynä pelkkä materiaali toimitus ja toimitus asennettuna( ns. avaimet käteen ). Lisäksi tarjoukseen halutaan eriteltynä liukuesteet askelmiin ja 2kpl turvaporttia. Pyydetään mahdollisimman pikaista yhteyden ottoa/ tarjousten saantia jotta saadaan koti asuttavaan kuntoon, toivomus olisi “Jouluksi uuteen kotiin” periaatteella.

Portaat asennettuna

korkeus 2920
Aukon pituus 3620
Aukon leveys 950
Päätyseinän leveys alhaalla 1320
Puiset avoportaat. Askelmat tummaa koivua, muuten valkoiseksi maalattua mäntyä. L-malliset, kääntyy ylös oikealle. Vasen puoli seinässä kiinni, ylös ei kerroskaiteita. Hinta asennettuna.

Portaiden uusiminen, Espoo

Hei, Olen aloittamassa saneerausta espoossa, 02620 postialueella. Kiinteistön vanhat portaat tullaan uusimaan. Liitteenä kuvia ja kuva pohjapiirustuksesta yläkerrasta.

Tällä hetkellä portaat ovat puoliksi suljettu (korkeamman osuuden alapuolelta) ja portaiden alle jäävään tilaan on rakennettu vessa. Harkitsemme vielä wc:n säilyttämisen tarpeellisuutta, joten mahdollisesti ko vessa voidaan purkaa jolloin portaista tulisi täysin avoportaat. Ratkaisuihimme vaikuttaa luonnollisesti hinta joten olemme valmitta joustamaan toiveissamme jos portaat saadaan siten edullisemmin tehtyä. Haemme siis kustannustehokasta ratkaisua :)

Haemme ilmeeltään mahdollisimman yksinkertaisia portaita, mielellään valkoista puuta, ja kaiteet voisivat olla lasia. Yläkerran porrasaukon kaiteet myös mielellään lasia. Nyt kohteessa on portaikossa metalliset palkit, joihin lasi voitaisiin kiinnittää, jos mahdollista. Muilta osin nykyiset kaiteet voidaan purkaa.

Modernit portaat

Tarvitsisimme portaat Espooseen rakenteilla olevaan erillistaloon tai mahdollisesti kahteen. Oheisiin kuviin verrattuna suunnitelmamme ovat muuttuneet siten, että takka ei olisikaan tulossa paikalle johon se on piiretty vaan portaiden eteen olohuoneen puolelle tai portaiden alle tai portaiden keskelle. Tähän tarvitsisimme hieman ajatuksia, että miten portaa olisi järkevintä toteuttaa, jotta tilaan sopivasti mahtuvat, mutta jättävät järkevästi tilaa myös takalle. Eli voisinko saada teiltä ehdotusta portaista ja niille esimerkkihintaa?

Kerroskorkeus (lattiapinnasta lattiapintaan) on 3233 mm. Välipohja ja portaita ympäröivät seinät ovat materiaaliltaan puuta ja kipsiä. Toivomme moderneja portaita.

Pyydättehän tarvittaessa lisätietoja, jos tässä jäi jotain oleellista puuttumaan.

Portaat lasikaiteilla

Haluamme liitteenä olevan kuvan paritalon oikean puoleiseen asuntoon suorat portaat lasikaiteilla. Haluamme, että portaat ikään kuin leijuvat ilmassa ilman alapuolisia tukia. Esimerkiksi Zeta-designin malli miellyttää ulkonäöllisesti ja jotain sen tapaista haluaisimme. Myös yläkertaan lasikaiteet porrasaukon ympärille pohjapiirustuksen mukaan.